witam.. już dwa razy mi się to zdarzyło, po jakimś czasie jazdy ( różnie raz 40 min, raz ponad godzina ) auto traci jakby moc... jedzie max 140 km/h , nie przyspiesza tak jak zawsze, a jak docisnę do dechy to pod górkę nawet zwalnia... rozwiązaniem jest zgaszenie i po chwili ponowne odpalenie auta.. i po tym zabiegu autko dostaje moc.. co zrobić ? co może być przyczyną tego ? pozdro
[O2FL] Zły kąt tylnego koła
Zwiń
X
-
[O2FL] Zły kąt tylnego koła
Panowie mam taki problem.
Koło tylne od strony kierowcy w mojej octavii podejrzanie leży.
Już dwie opony z tego koła nadają się na śmietnik.
W ASO nie potrafią ogarnąć według poprzedniego właściciela.. a był nim mój szanowny tatuś więc auto mam pewne i na pewno nie wyściemniane. Serwisowane zawsze w ASO.
Czy ktoś może wie o co chodzi?
Mam w planach kupić większe alusy i oponki lepsze ale jak tak rżnie opony to szkoda kasy wywalać.
-
-
Jurij, sprawdź geometrię ale nie w ASO tylko w jakimś dobrym zakładzie
jakie masz zawieszenie?
możesz mieć normalne i sportowe- może źle ustawiają?
albo tylne zawieszenie się wysypało?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Jurij, i sprawdź tylne zawieszenie w pierwszej kolejności- ale jak dobry zakład to sprawdzą stan zawiasu przed pomiaremprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mattyah4x4belkę czy niezależne (wielowahaczowe)
tu niezależnie od mocy silnika zawieszenie jest takie samo
jest tylko wesja sport, normal i RSprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Jak auto ma 200tysi i zawias fabryka, raczej bez wydatkow sie nie obejdzie.
Geometria w o2 robi sie przod i tyl, z tym, ze pierw tyl a potem przod sie ustawia, jesli beda robic inaczej, podziekuj, jedz gdzie indziej.
Dla kazdego rodzaju zawiasu, a byly 3 podstawowe czyli na bezdroza, zwykle i sport , sa nieco inne nastawy, szczegolnie tylniej osi.
Komentarz
-
-
Nie umieją ogarnąć czy Twój ojciec ewentualnie Ty nie zgodziliście się na wymianę wahaczy poprzecznych dolnych? Przy tym przebiegu to podejrzewam że zapieczone są śruby w tych wahaczach i po prostu nie ma możliwości ustawienia zbieżności. Wiem bo sam niedawno to robiłem, śruby ciężko było prasą wycisnąć a co dopiero przekręcić...
pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Proszę szanownych Państwa zagadka rozwiązana..
Niestety w ASO skody w Zamościu i Lublinie pracują partacze na lipnym sprzęcie.
Właśnie wróciłem z ustawiania geometrii kół i okazało się że to co tam było poustawiane to był jeden wielki kibel...
To koło o którym pisałem miało 3* odchylenia a reszta też była do kitu.
Panowie najpierw sprawdzili mi zawieszenie a później ustawili geometrię.
Teraz wszystko jest prosto i elegancko..
Zły kąt było widać gołym okiem a teraz jest dobrze i na oko i na sprzęt.
Dla podsumowania i zamknięcia tematu dodam że geometria była sprawdzana 3 razy w ASO skody w Lublinie i Zamościu..
Przez ten czas zostały zarżnięte dwa komplety opon przez ten zły kąt.. Zakładając oczywiście że jak zmieniamy opony to 4 szt. a nie 2 z jednej osi tylko.
Wnioski myślę że każdy wyciągnie swoje.. Mój jest taki że ASO to naciąganie ludzi i partacze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81Zamieszczone przez JurijWnioski myślę że każdy wyciągnie swoje.. Mój jest taki że ASO to naciąganie ludzi i partacze.
Moja noga więcej nie przekroczy progu aso.
Ile kasy wziąć za byle pierdółkę to wiedzą ale jak ustawić PROSTĄ rzecz to już nie..
I jeszcze żeby u mnie w Zamościu źle to zrobili to ok bo to zadupie.. ale w Zamościu powiedzieli że jest ok i w Lublinie tak samo.. A opony żarło.. i widać było że koło leży.
Jeden raz to przypadek ale 3 razy w dwóch różnych aso to już daje do myślenia..
Tak czy inaczej jestem że tak powiem zdegustowany :P..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JurijZamieszczone przez yunior81Zamieszczone przez JurijWnioski myślę że każdy wyciągnie swoje.. Mój jest taki że ASO to naciąganie ludzi i partacze.
Moja noga więcej nie przekroczy progu aso.
Ile kasy wziąć za byle pierdółkę to wiedzą ale jak ustawić PROSTĄ rzecz to już nie..
I jeszcze żeby u mnie w Zamościu źle to zrobili to ok bo to zadupie.. ale w Zamościu powiedzieli że jest ok i w Lublinie tak samo.. A opony żarło.. i widać było że koło leży.
Jeden raz to przypadek ale 3 razy w dwóch różnych aso to już daje do myślenia..
Tak czy inaczej jestem że tak powiem zdegustowany :P..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stefdeathNo to może napisz gdzie ustawili ci dobrze
Jeśli komuś ma to pomóc to bardzo chętnie...
Tylko kto bedzie jechał do zamościa na geometrię?
Ustawili mi dobrze w stacji diagnostycznej TopSPin przy ulicy Dzieci Zamojszczyzny na przeciwko ZOO i Castoramy numer bodajże 1b
Mają nowy sprzęt i wiedzą jak go używać.
Poza tym miła obsługa, kawka itp :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JurijZamieszczone przez stefdeathNo to może napisz gdzie ustawili ci dobrze
Jeśli komuś ma to pomóc to bardzo chętnie...
Tylko kto bedzie jechał do zamościa na geometrię?
Ustawili mi dobrze w stacji diagnostycznej TopSPin przy ulicy Dzieci Zamojszczyzny na przeciwko ZOO i Castoramy numer bodajże 1b
Mają nowy sprzęt i wiedzą jak go używać.
Poza tym miła obsługa, kawka itp :P
Komentarz
-
Komentarz